hate or been hated..!

•October 4, 2008 • Leave a Comment

who’e s know i only been hated or i feel been hate…
such a periodic certain time i’ll just feel what i shuld not be sometimes…
but even thru times…i’ll let my feels drove away by themselves..
i hate to feel a love without any passion and feeling…cuz it meantless without it..
so…it can made me try too take a time to make me feel how to a direct and respectful to be a lover…
how innocent i’am betrayed a love never exist…should i blame myself about all this..?
sometimes my feeling are rite…i remember someone..i hate being me all the time..
i should change and make some minority community proud about me…
i’m never proud what all i’m doing such a time…
so…i never learn how the progression time beaing all about…
such a pathetic i’am…
i never changed and never knew all my face bunked in my own world all the time…
blame me all the time….my fault ! my fault ! and all my fault !
cuz make me hate myself…
i’m too small to be compare to other people…
proud of them selves…
how awful u…
mybe it not a time to be urself in such a time…need somebody or nobody..?
make love with somebody never make me feel happy…
but it make me feel terrible…and worst than ever…
love is meanless by me…
make me feel unworthless…
but time is priceless….
money is values….
but love make me sad…
cuz i feel shame to myself…
i need a time to change to be a new man…


*p/s – never speak before u think wisely

Advertisements

raya..

•September 19, 2008 • Leave a Comment

dikala raya menjelang tiba…aku mengucap selamat hari raya maaf zahir batin 1429H

unauthorized

•September 19, 2008 • Leave a Comment

unauthorized…what that mean..?even somebody need a permission to enter somebody room rite..?what i mean is somebody come into my heart and crushed ny heart at all.Even she know that i have a bad feeling what she’s doin..she keep trusting that she can be with me together…hmm…trust lah…even unauthorized can be wif me…whatever la…

cinta

•September 19, 2008 • Leave a Comment

Keliru…?Bingung…?

Aku keliru dalam mencari erti sebenar cinta sejati…Siapa?Dimana?Bila? adakah aku belum mampu untuk menerima kehadiran cinta sejati..?Adakah hati ku belum sembuh dalam peristiwa hitam yang telah banyak menghantui diriku…Kekuatan..?Adakah aku yang belum mampu menahan tempiasnya aura kegagahan cinta?Adakah aku belum cukup setia..?Adakah aku yang tidak setia..?Siapa kah aku sebenarnya dalam erti cinta sejati..?Adakah aku belum mempunyai cukup masa dalam mengenal erti cinta sebenarnya..?

Lantas aku berfikir sambil mendengar lagu dari Tohonshinki “One”.Aku berfikir adakalanya aku perlu perubahan..Biarlah perubahan perlukan masa yang lama.Perubahan mungkin memberi kesan yang mendalam dalam kehidupan aku 1 hari nanti.Sanggupkah aku menerima 1 perubahan..?Perubahan yang wajar aku lakukan demi diri ku sendiri.Demi aku menemui cinta ku…Tatkala umur¬† ku baru 20 menjangkaui 21 tahun pada bulan November 2008 ini.Mungkin juga aku belum matang dalam mengenal erti cinta.Aku masih jauh..Ya…Jauh dalam mencari cinta…cinta pada seusia aku ini…tidak lah realisitik…dan hanya boleh bermain dengan kata2…dan hanya lebih rela mudah dirobek kepercayaannya..Aku sedar kemampuan ku..Aku kene belajar mempertingkatkan kekuatan,kepercyaan,keyakinan dan kesetiaan ku kepada cinta.Cinta kepada ALLAH,Cinta Kepada Ibu Bapa dan Cinta kepada diri sendiri.InsyALLAH…satu hari nanti aku kan temui cinta ku.Aku tidak boleh berputus asa dengan apa yang aku lakukan bukan kerana cinta.Kerana aku yakin dan termaktub kepada ku.Aku yakin segala2nya…

percaya

•September 10, 2008 • Leave a Comment

kekadang manusia susah nak dipercaya…sebaik2 mereka pon masih lagi suka menipu..asal manusia jadi camtuh…kenape xjujur yea dalam perhubungan…susah kalu kite nak percaya apa yang berlaku…rupenya baik dengan kite…rupenya kite ni lebih kurang cam skandal je…huhu..xxx

aku & muzik..

•August 8, 2008 • Leave a Comment

aku suka sama muzik.itu sahaja…

couple x jadi…?

•August 8, 2008 • Leave a Comment

halo…

aku ni da lama membujang…kua kua…hehe..yerla..nak jugak cari girl yang berkenan nak jadikan aku pakwe die ke…asal nak couple je ade jek yang xkena…sangkut kat situ la..sangkut kat sana la..yela…asal nak couple je..da ada da yang bawak mulut…benda yang x patut dorang gtau…huh !..

geram tol aku…aku nak couple pom bukan nak mainkan perasaan girl tu..jika di izinkan tuhan la…kalu aku da couple dengan dia..aku akan jaga die sampai tol kahwin la…takkan sampai nak clash…tapi kan..?

ada la sesetengah girl yang penah aku jumpe…asal aku cakap camtu je..dah terketar da kaki and kepala lutot also…apesal..takut ke nak kawin..lor…ke die ingat aku ni couple ngan anak patung ke ape..?die tak sedar yang aku nak kawin dengan dia tua atas dasar aku sayang sama die..yang aku nak buktikan die tu aku cinta dekat die…ade ker..?time couple ngan org lain…time kawin dengan org lain..ape kejadahnyer…orang cam tu..giler..!!!!

ha…tu la pasal…time couple ni kene pk2 masak2 214 kali…huh! nak pk tu da naik jenuh tau…cuba korang pk kan…asal ko couple ngan die…yela..setiap perhubungan tu mestila ada matlamatkan…

contoh la…

asal aku couple ngan mamat/girl ni..?

1.sebab die cute/handsome

2.sebab die banyak duit(kalu lelaki tu dasar giler harta la..)

3.sebab die baik hati

4.sebab nak main2 je..(ha..! yang tu ko kene pk la sendirik..)

 

banyak da benda camni berlaku dalam dunia kite sekarang..yang bagus nya xda la sebelum kahwin tu da ada anak..ha tu paham2 la sendiri….so korang pk2 kan la da renung kan la…and 1 ag…korang hargai la person yang korang sayang tu.bile dia da tiada depan mata..korang tak tau camnyer derita kamu ble kehilangan seseorang amat kau sayang…kerana aku da merasai betapa pedihnya kehilangan org tersayang…huhu…xxxx

k la…renung2kan la…dan fikir2 kan la….